A coworkerek átlagéletkora 34 év, ám a legtöbb …

A coworkerek átlagéletkora 34 év, ám a legtöbb irodában jellemzően több korosztály dolgozik együtt. A Deskmag magazin felmérése szerint az idősebb coworkerek között több egyéni vállalkozó dolgozik, míg a fiatalabbak legtöbbször nagyobb cégek alkalmazottai.

A fiatalabb generációhoz tartozó coworkerek 42%-a web- vagy IT fejlesztő, az idősebbek hivatása pedig jellemzően tanácsadó, PR szakértő, tervező vagy újságíró. Az idősebb coworkerek gyakrabban vesznek igénybe hot-desking rendszert, nem fontos számukra az egész napos irodai hozzáférés, közelebb laknak az irodához, és kevesebbet dolgoznak egy-egy munkán. A fiatalok ezzel szemben gyakrabban járnak be rendes munkaidőn túl is dolgozni, jórészt különálló munkaállomást bérelnek, több időt töltenek a feladataikkal, és hosszabban utaznak a munkahelyükre. A coworking irodához való csatlakozástól számított 2 hónapon belül minden korosztály átlagosan 6-7 fontos új munkakapcsolatra tesz szert.

A coworking tehát nem csak a fiatalok életmódjába illeszthető be. A középkorúak is számos hasznos munkakapcsolatot alakíthatnak ki, rendszerezettebbé válhat a munkavégzésük, és eredményesebben érvényesíthetik a munka és a magánélet egyensúlyát, ha coworking irodában bérelnek maguknak helyet.

Előző bejegyzés:

https://frofficecoworking.business.site/posts/3804563951929089302

Learn more

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.