Miben más egy észak-amerikai és egy európai cow…

Miben más egy észak-amerikai és egy európai coworking iroda? A Deskmag globális felmérése szerint az észak-amerikai irodák nagyobb alapterületűek: itt egyszerre átlagosan 43 fő dolgozhat egy irodában, míg Európában ez a szám mindössze 34 fő.

Észak-Amerikában minden második coworker hot-desking rendszerben bérel helyet, míg Európában csak a munkatársak harmada él ezzel a nagyobb szabadságot adó lehetőséggel. Az egész napos használattal irodát bérlők aránya mindkét földrészen viszonylag magas, 60%.

Európában a coworkerek kétharmada szabadúszó vagy egyéb vállalkozást működtet. Észak-Amerikában a közösségi irodákban jóval magasabb az alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozók vagy nagyobb cégek munkatársainak aránya.

A közösségi irodákban dolgozók átlagéletkora csaknem megegyezik: Európában és Kanadában 34, míg az USA-ban 33 év. Ők hasonló munkakörökben is dolgoznak, bár Észak-Amerikában némileg több programozó, Európában pedig jelentősebb számú építész és tanácsadó bérel munkaállomást közösségi irodában. Mindkét földrész coworkereinek kétharmada férfi.

Az észak-amerikai és európai irodák munkatársainak 90%-a tökéletesen elégedett jelenlegi munkahelyével, éppen ezért nem is tervez váltást a közeljövőben.

Előző bejegyzésünk:

https://frofficecoworking.business.site/posts/8554322376128063906

Learn more

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.